De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Beroep op Sociale Dienst Hengelo bevalt Borne/Haaksbergen goed

Beroep op Sociale Dienst Hengelo bevalt Borne/Haaksbergen goed

BORNE/HENGELO - Na zeven jaar van samenwerking wil de gemeente Borne graag full speed verder met de uitbesteding van de Sociale Dienst  aan de gemeente Hengelo. Sinds vier jaar heeft ook de gemeente Haaksbergen haar Sociale Dienst in Hengelo ondergebracht. De uitvoering is efficiënter en dus voordeliger.

Het college van burgemeester en wethouders te Borne  wil ermee door. Datzelfde geldt voor Haaksbergen, dat mede onder druk van zware bezuinigingen taken uitbesteedt. Niet alleen neemt de kwaliteit van de dienstverlening toe, ook zouden de administratieve lasten áfnemen.

Borne, Haaksbergen en centrumgemeente Hengelo hebben voor de gezamenlijke uitvoering een gemeenschappelijke regeling ingesteld, die de kwetsbaarheid van de organisatie zou verminderen, de kwaliteit zou verhogen en de administratieve kosten van het apparaat zou verlagen.

Een belangrijke indicator voor het functioneren is volgens het college van burgemeester en wethouders der gemeente Borne de tevredenheid van uitkeringsgerechtigden. Uit een (niet representatieve) enquête blijkt dat men positief oordeelt over de dienstverlening.

Deel dit nieuws!